Според общинари от Благоевград Пирин може да бъде спасен с 1,7

...
Според общинари от Благоевград Пирин може да бъде спасен с 1,7
Коментари Харесай

1,7 милиона лева са необходими за спасението на Пирин

Според общинари от Благоевград Пирин може да бъде избавен с 1,7 милиона лв. до края на сезона, съобщи " Мач Телеграф ". Парите са отвън тези, които би могла да отпусне новата общинска администрация. Клубът има да получава съществени суми по контракти за реклама, пращания от ЦСКА по преотстъпването на Бисмарк Чарлз. Най-малко 400 000 лв. се чакат от телевизионните права и още толкоз от фонда за взаимност на УЕФА.

Важното е, че по-голяма част от тези суми би трябвало да влязат в клуба при започване на идната година. Ако това се случи, Пирин сигурно ще резервира финансово успокоение най-малко до лятото на идната година. Така да вземем за пример договорът с ЦСКА е с падеж януари, твърди един от общинските съветници в Благоевград Димитър Урдев.

Както е известно, след локалните избори новият кмет Методи Байкушев разкри, че Пирин има големи отговорности - над 270 хиляди лв. към снабдители и футболисти. " Всъщност клубът има големи задължения и тъкмо нула лв. по сметките ", уточни Байкушев. Общината преведе 7 000 лв. на клуба, с цел да могат да се проведат идващите мачове, които средства са част от дотацията за детско-юношеската школа.

Междувременно някои от играчите на Пирин към този момент търсят опция да прекратят договорите си с клуба поради неизплатени заплати. 17-годишният младеж Васил Христов към този момент го направи и сега е свободен сътрудник.
 Младок напусна Пирин поради неизплатени заплати
Младок напусна Пирин поради неизплатени заплати

Съобщиха от БФС
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР